Nutsin Hyvät Suklaa-maapähkinä sydämet

posted in: Eat like you love yourself | 0

Pari viikkoa sitten koin tarpeen palkita itseni rankan viikon jälkeen herkuttelulla ja ostin pitkästä aikaa ison karkkipussin. Siinä Hariboja mutustellessani havahduin miettimään, että olivatko karkit edes oikeasti hyviä, saatikaan oliko niiden syönti oikeasti millään tapaa palkitsevaa. Lopputulema karkkien syönnistä oli nimittäin huono olo ja huonosti nukuttu yö. Aika heikko palkinto sanoisin.

Tiedostan hyvin opitun tapani herkuilla palkitsemiseen, niin itseäni kuin muita kohtaan. Sen sijaan, että taistelisin tätä vastaan, olen alkanut palkita itseäni useammin paremmilla herkuilla, sellaisilla joista jää hyvä olo ja mieli. Läheskään kaikki raakaherkut eivät täysin tyydytä herkkuhimoani, mutta olen onnekseni löytänyt muutamia ohjeita, jotka todella ovat syntisen hyviä. Tämä on sitä.

Alkuperäisen ohjeen löysin googlailemalla Raaka Snickers-ohjetta ja sillä nimellä tämä ohje yleisesti tunnetaan. En itse pidä Snickersistä, mutta olen totaalisesti rakastunut tähän syntisen hyvään raakaherkkuun. Siksi olenkin nimennyt ohjeen uudelleen ja olen myös tehnyt tapani mukaan ohjeeseen pientä hienosäätöä. Itse en mittaile liiemmin määriä, vaan menen fiilispohjalla, mutta näillä mitoilla ei mene ainakaan pahasti metsään. 

 

 

Nutsin Hyvät Suklaa-maapähkinä sydämet

 

 

 

5-6 sydäntä (pieniin muffinivuokiin) tai n. 20x20 cm levy vuorattuun neliskanttiseen astiaan 

 

SUKLAA
1 rkl kookosöljyä
2 rkl kaakaovoita
2 rkl agave siirappia / hunajaa
2 1/2 rkl raakakaakaojauhetta (tai raaka kaakaomassaa)

 

SUKLAAN SEKAAN
1 dl cashewpähkinöitä kevyesti rouhittuna

 

TÄYTE
8-12 kpl tuoreita taateleita (isoja 8 ja pienempiä 12. Pehmeät kuivatutkin käy, silloin 12 kpl)
1 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
1 rkl vettä
1/2 tl vaniljajauhe
pieni ripaus hyvää suolaa

 

POHJA
1 dl maapähkinävoita
2 rkl agave siirappia / hunajaa
2 rkl mantelijauhetta (tai enemmän)
sopiva ripaus hyvää suolaa (jossei maapähkinävoi ole valmiiksi suolattua)

 

Mikäli teet ohjeen muoteissa (olen vakuuttunut, että ohje toimii entistä paremmin sydänmuotteihin tehtynä) tee alimmaksi suklaa kerros. Jos kuitenkin teet ohjeen levyksi leivinpaparin päälle, niin silloin kokoat kerrokset toisin päin eli ensin alle maapähkinävoipohja, siihen päälle täytte, johon voit painella cashew pähkinät ennen suklaan valutusta päällimmäiseksi.  

1. Valmista suklaa sulattamalla kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa ja sekoittamalla muut ainekset tähän sekaan. Lisää makeutusta tarvittaessa.

2. Ripottele rouhitut cashewpähkinät muottien pohjalle ja annostele suklaa päälle. Laita pakastimeen jähmettymään. 

3. Tee täyte laittamalla kaikki aineet tehosekoittimeen (tai tee sauvasekoittimella) ja hienonna toffeemaiseksi massaksi. Levitä massaa jähmettyneen suklaa kerroksen päälle. Jos teet muotteihin, voit laittaa massaa enemmän keskelle ja jättää reunat tyhjiksi, jolloin syöjää odottaa sisällä makea yllätys. Laita takaisin pakkaseen jähmettymään. 

4. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Mikäli maapähkinävoi on hyvin löysää voi olla tarve laittaa mantelijauhoa hiukan enemmän. Pohjan olisi hyvä olla muotoiltavan tuntuista massaa. Jaa pohja tasaisesti muotteihin ja painele pinta tasaiseksi.

5. Anna jähmettyä pakkasessa ainakin puoli tuntia.

6. Sydämmet ovat parhaita jaettuna toisen kanssa . Nauti!